Jag var i Stockholm på kundbesök och möte med några av våra affärspartner. Vi åt lunch på TGI Friday’s. Toppengod Cajun kycklingpasta (med räkor). Så, hemma igen vill man ju prova en ‘copycat’.
Ingredienser
- Olivolja
- 1 grön paprika
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- vitlök
- 4 kycklingfiléer
- cajun-kryddblandning
- 1 tomat, eller 2 msk tomatpuré
- 2 dl kycklingfond
- 2 dl grädde
- 500g pasta
- gräslök
- parmesan
Gör så här
- Dela kycklingen i mindre bitar. Stek i stekpanna.
- Hacka paprika, vitlök, lök och lägg i stekpannan. Krydda med Cajun och stek någon minut.
- Häll på kycklingfond, tomat och grädde. Koka ihop.
- Lägg på gräslök och parmesan. Severa med pasta.
Variation
- Gör egen Cajun kryddblandning; salt, cayenne peppar, paprikapulver, vitpeppar, timjan, oregano.
- Gör smaken lite mildare med mer grädde och mindre Cajun-kryddor.