Picklade gula och bruna senapsfrö. Gör lagen som en 1-2-3 lag eller som ett alternativ med vinäger och vitt vin.
Senap med lök, eller lök med lite senap. Efter smak eller vad man skall ha inläggningen till. Passar bra till hamburgare, lax (!) eller grillat. Jag tror det skulle vara gott blandat i en grönsallad. Bara picklade senapsfrön är riktigt spännande. Som senap, men ändå inte. Prova.
Inspiration från ICA. Svamp- och quinoaburgare med picklade senapsfrön och vitlöksmajonnäs.
Gör så här
- Gör en 1-2-3 lag med 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. T.ex. Med ‘en del’ som 0,5 dl.
- Skiva 2 rödlökar tunt och koka i lagen på svag värme i ca 30 min. Jag tror inte tiden är så kritisk. Koka så de blir lite lagom mjuka.
- Lägg i burk.
Eller, som alternativ
- 1 del vit vinäger
- 2 del socker
- 3 del vitt vin.