Goda köttbullar i panna med gryn och grönsaker. Recept från Coop.se
Ingredienser
Köttbullar
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 2 dl hackad färsk persilja eller annan ört
- 2 dl riven ost cheddar
- 1 tsk chiliflakes
- smör till stekning
Vetesallad
- 2 dl kamut- eller matvete
- 1 paprika
- 1 rödlök
- 150 g grönkål
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 0.5 citron, pressad saft
Yoghurtsås
- 2 dl grekisk yoghurt
- 4 soltorkade tomater
- Salladskrydda
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Tillaga vetet enligt anvisning på förpackningen.
- Skär paprikan i bitar och löken i klyftor och riv grönkålen i bitar. Vänd runt grönsakerna med olja, vitlök, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min (håll koll så att grönkålen inte blir bränd).
- Blanda färsen med resten av ingredienserna och forma till stora köttbullar med blöta händer. Stek köttbullarna i en långpanna i ugnen.
- Skär de torkade tomaterna i strimlor. Lägg i en kopp och häll på kokande vatten. Låt tomaterna svälla några minuter.
- Häll bort vattnet och mixa tomaterna grovt. Blanda ner i yoghurten och krydda med salladskrydda.
- Vänd ihop vetet med de rostade grönsakerna och köttbullarna och pressa ev över citronsaft.
- Servera med yoghurtsåsen.