Ingredienser
Kyckling
- 1 kycklingfilé / person
- 0.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 ägg
- 1 msk olja
- 1 msk smör
- riven parmesan
Tomatsås
- 1/2 zucchini, hackad
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 burk krossade tomater
- 1 tsk salvia
- 1 msk honung
- salt
Gör så här
- Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja.
- Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min.
- Mixa till en slät sås. Skär kycklingen i tunna skivor.
- Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
- Stek i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
- Servera piccatan med tomatsåsen och ris.