Knaprig vildsvinsstek från Molla med rotsaker. Rödbetssmöret var en upplevelse.
Vildsvinsstek
Ingredienser
- 1 Stek eller fansyska av vildsvin
- Amerikansk BBQ-rub
- 1 gul lök
- Rotsaker – morot, palsternacka, persiljerot, sötpotatis, potatis
Gör så här
- Häll rub på en plastfolie. Lägg köttet på folien, rulla över kryddona. Slå in i folien och låt kryddorna dra in.
- Skär lök i grova bitar och lägg i en ugnsform
- Lägg på köttet
- Stek i ugn på 150C i en timme
- Ta ut formen ur ugnen. Lägg köttet på ett fat. Häll all köttsaft och hälften av löken i en kastrull.
- Lägg de grovt skurna grönsakerna i ugnsformen. Lägg köttet överst
- Lägg lock på ugnsformen. Ställ in i ugnen 1 timme.
- Skiva köttet till servering
Skysås
Gör så här
- Späd köttsaften och löken med vatten och ev kalvfond
- Mixa till en slät sky
- Koka samman och smaka av med salt
Rödbetssmör
Ingredienser
- 1 (kokt) rödbeta
- 2 vitlöksklyftor
- rökt paprikapulver
- 100g mjukt smör
- salt
Gör så här
- Skala och koka rödbetan. Låt kallna.
- Skala och hacka vitlöken fint.
- Mixa rödbetan i en mixer och låt purén rinna av i en finmaskig sil.
- Lägg alla ingredienser i en skål och rör eller vispa ihop.