Snabb, enkel och mycket god pasta.
Ingredienser (2-3 personer)
Cannelloni
2 kycklingfiléer
1 pkt färska lasagneplattor (200g)
175g getost
1 1/2dl créme fraich
3st vårlök
Salt
Peppar
Färsk spenat
Mozzarella
Variation: soltorkade tomater och/eller chiliflakes.
Béchamelsås
Smör
2msk mjöl
2 dl grädde
2dl vitt vin
Salt
Peppar
Gör så här
Börja med Cannelloni
- Stek kycklingen. Skär i små bitar och lägg i en skål.
- Blanda getosten, hackad vårlök, créme fraich med kycklingen.
- Smaka av med salt och peppar.
- (Som variation, blanda i hackade soltorkade tomater och chiliflakes för lite starkare smak.)
- Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop varje lasagneplatta till en cannelloni-rulle.
- Olja botten på en ugnsform och lägg i spenaten.
- Lägg cannelloni-rullarna på spenaten i formen.
Gör en Béchamelsås
- Smällt smör i en kastrull.
- Blanda ner mjölet, grädden och vinet.
- Koka ihop till en sås.
- Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över pastan. Se till att såsen rinner ner mellan rullarna.
Riv mozzarella och toppa över såsen.
Ställ in i ugnen ca 30 min på 175 grader. Servera med sallad