Jätte, jätte, jättegod paj. Med rabarber, jordgubbar under sommaren. Med blåbär och äpplen under sensommaren. Med knäckig söt smak till grädde eller glass. Och toppad med mandel vilket ger en smak av Tosca.
Ingredienser
- 4 äpplen
- 150g smör
- 3 dl havregryn
- 1 dl mandelflarn
- 2 dl socker
- 1/2 dl sirap
- 1 3/4 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljsocker
- 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke
- Smält smör, sirap och vidpgrädde
- Blanda ihop
- Skala och skiva äpplen. Lägg i en smörad form.
- Bred över smeten
- Grädda i 150 grader i 40-50 minuter
- Servera med grädde eller glass.
Variation
Välj rabarber, rabarber och jordgubbar, eller blåbär.