Recept som Gusten gärna gör. Bra i veckorna och passar i matlådan. Det skall ingå någon slags vitkålssallad… Den har vi inte provat. Receptet är publicerat i Buffé nr 8 2008, sida 5, eller på ICA.se.
Ingredienser
- 300 g fullkornsmakaroner
- 1 paket färdig ostsås (t ex Kelda)
- 200 g rökt skinka eller mager korv
- 1/2 purjolök
- 2 msk ströbröd
- 1/2 dl riven parmesanost
- smör eller olja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka makaronerna och låt dem rinna av. Lägg tillbaka dem i kastrullen och häll i ostsåsen. Låt allt bli varmt.
- Hacka skinkan eller korven. Ansa och strimla purjon tunt. Fräs skinka eller korv och purjo hastigt i lite smör eller olja. Rör ner i makaronerna. Tillsätt 1/2 tsk salt och dra några generösa tag med pepparkvarnen.
- Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Rör ihop ströbröd och parmesanost och toppa med det. Gratinera ca 10 minuter tills toppingen fått lite färg.