Briscotti! Julskorpor till kaffet. Recept från Arla.
Ingredienser
150 g mandlar
75 g smör
3 dl socker
3 st ägg
1 pkt saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Hacka mandel grovt.
- Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar.
- Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre.
- Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Baka längderna i nedre delen av ugnen 200°C i ca 20-30 minuter. (Mats> Akta så botten inte blir bränd). Ta ut plåten.
- Sänk värmen till 120°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.