Nytt på julbordet i år var en ‘topping’ av inlagd fänkål till den rökta korven. Fänkålen lyfter den rökta smaken hos korven. Helt fantastiskt. – “Bäst på julbordet” tyckte alla. Receptet kommer från Anne-Marie Weibe på SMHIs restaurang Weibes Kök.
Ingredienser
- 1-2-3 lag; 1/2 dl ättika, 1 dl socker, 1 1/2 dl vatten
- 1 fänkål
- gula senapsfrö
- salt, peppar
Gör så här
- Blanda lagen, senapsfrö och nymalen peppar, i en kastrul. Värm tills sockret har löst sig.
- Skär fänkålen i tunna strimlor.
- Lägg i fänkålen i lagen och koka 30 min.
- Låt lagen svalna och ställ kallt över natten.
- Vid servering, skär den rökta korven i tjocka skivor (1-2 cm). Lägg på lite fänkål.