God variant på köttfärspaj. Mild smak med crème fraiche. Lite syrlig smak med fetaost.
Ingredienser
- smördeg, (eller färdig rund smördeg från ICA)
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter (à 100 g)
- 2 palsternackor (à 100 g)
- 600 g köttfärs
- 2 msk olja
- 500 g krossade tomater
- 2 dl crème fraiche
- timjan
- salt och peppar
- 200 g fetaost
- 16 oliver
Gör så här
- Hacka lök, vitlök och rotfrukter.
- Bryn köttfärsen i oljan och lägg i rotfrukterna och låt det fräsa i några minuter.
- Rör ner tomater, crème fraiche och kryddor, låt koka några minuter.
- Red ev med idealmjöl om köttfärsröran blir lite för rinnig.
- Lägg degen i en ugnssäker form och förgrädda
- Fördela fyllningen på degen. Smula över fetaosten och lägg på oliverna.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 225°C.