Se påskens recept från middagar med Rökt lax och portatisallad med pesto, Påskförrätter med lax och räkor, Bakelse med frukt och limekräm.
Rökt lax med krämig paprika- och potatissallad
Egen rökt lax med varm potatissallad smaksatt med röd pesto. Inspiererad av Citronbakad lax på ICA.se och Paprikapesto från Allt om Mat.
Ingredienser
- 1 hel laxsida
- Potatis
- Salt
Paprikapesto
- 1 st gul lök, liten, hackad
- 1 st vitlöksklyfta, hackad
- 1 burk paprika, grillad, i olja eller vatten
- 100 g rostade solrosfrö
- 1 msk citron
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk sambal oelek
Gör så här
- Följ receptet på Rökt lax för att förbereda och röka laxen (dvs salta laxen, låt den dra i kylskåp och rök den långsamt c:a 1 timme i grillen ute med kol och blötlagda rökspån)
- Skala och skör potatisen i klyftor. Stek i ugnen.
- Stek löken och vitlöken i lite av paprikaoljan ett par minuter.
- Blanda i solrosfrön och kör några varv med mixer.
-
Tillsätt paprikan med olja, pressad citron och salt och mixa ytterligare.
-
Ta ut potatis och blanda med pesto.
-
Servera med den röka laxen och en sallad.
Hovmästarräkor
Recept från Buffé nr 3 2013.
Ingredienser
- 500 g räkor
- 3/4 dl hovmästarsås ( vispa ihop – senap, dijonsenap, socker, salt, vinäger, lite olja, dill)
- 1 msk Creme Fraish
- 3 msk / 2st salladslök
- 3 msk röd rom
- 6 toppar grön sparris
- citron
Gör så här
- Blanda räkor, strimlad salladslök, hovmästarsås och creme fraish.
- Fördela i små portionsglas
- Toppa med röd rom, sparris och en citronskiva
Bakad gräddfil med rökt lax
Recept från Buffé nr 3 2013
Ingredienser
- 1 1/2 dl gräddfil
- 1/2 dl grädde
- 3 äggulor
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Gör så här
- Blanda gräddfil, grädde, ägg, salt och peppar.
- Fördela i ugnssäkra portionsformar
- Grädda i 125 C i 25 minuter.
- Toppa med lax, creme fraish, och rivet citronskal
Winerbakelse med limekräm och frukt
Inspirerat från Buffé nr 3 2013
Ingredienser
- Frysta smördegsplattor (ICA Basic)
- Frukt (Melon, Kivi, Vindruvor)
- Florsocker
- Kakao
Limekräm
- 4 ägg
- 1 burk kondenserad mjölk
- 1 dl limejuice
Gör så här
- Separera gulor och vitor i varsin bunke.
- Rör ihop, vispa inte, äggulor, kondenserad mjölk och limejuice i en bunke. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
- Tina smördegsplattorna, lägg på en plåt , pensla med äggvitorna, och grädda.
- Skär frukten i bitar
- Severa winerbotten med frukten, limesåsen och pudra över florsocker och kakao.
Galette med kronärtskockssallad, parmaskinka och fetaost
Ingredienser
- 1 dl bovetemjöl
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
Fyllning och garnering
- 300g kronärtskocksbottnar
- 1/4 melon
- 200g fetaost
- 2 skivor parmaskinka per person
Dressing
- 2 msk honung
- 2 msk citron
- 0,5 tsk salt
- färsk timjan
- 0,5 dl olja
Gör så här
- Vispa ihop ägg, mjöl och salt till en smet. Stek små pannkakor.
- Blanda och mixa dressingen till en emulsion
- Skär melon och kronärtskockor i små bitar. Blanda med hälften av dressingen.
- Fyll galetterna, rulla och lägg på fat.
- Toppa med skinka, feta och timjankvistar