Vi brukar göra coleslaw på vitkål, men under julen provade vi ett nytt recept från Allt Om Mat med coleslaw på röd- och grönkål. EN helt annan smak. Faktiskt bättre än pizza-vitkålen.
Passar till julskinkan, eller tjälknöl. Eller på smörgåsen.
Ingredienser:
- 300g rödkål
- 100g färsk grönkål
- 1 röd lök
- 1 dl majonäs
- 1 dl creme fraich
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk senapsfrö
- 2 msk vit vinäger
- 2 msk sesamfrön
- salt
- peppar
Gör så här:
- Finstrimla rödkålen. Ansa och skär grönkålen grovt. Skiva löken i tunna skivor.
- Förväll grönsakerna i saltat vatten 5 min. Låt rinna av och kallna.
- Blanda majonäs, creme fraich, senap, senapsfrö, salt, peppar, vinäger. Blanda ner i den kalla salladen.
- Låt stå i kylen någon timme (eller över natten).