Ingredienser
Högrev
- Högrev (800 gr)
- 4 msk japansk soja
- 1 msk sirap
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk chiliflakes
- 1 msk mald spiskummin
- 1 msk mald koriander
- 1 tsk stötta fänkålsfrön
Kyckling
- 2 kg kycklingfilé
- 2 msk färsk finriven ingefära
- 2 msk paprikapulver
- 2 tsk gurkmeja
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk chilipulver
- 1 dl olivolja
- 2 tsk honung
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
Grillsås: Avocadoröra
- 150 gr ädelost
- 2 urkärnade avocado
- salt, peppar, citronjuice
Grillsås: Jordgubbssallad
- jordgubbar
- basilika
- körsbärstomater
Grillsås: Melonsallad
- 1 honungsmelon
- 1 citron (skalet och saften)
- 1 schalottenlök
- salt och peppar
Gör så här
Högrev
- Koka högreven i lättsaltat vatten i c:a 3 timmar. Skumma väl några gånger under tiden.
- Blanda ihop sirap, soja, pressad vitlök och kryddor till en glaze.
- Skär högreven i stora bitar.
- Grilla och pensla med glazen.
Kyckling
- Skär varje kycklingfilé i två delar.
- Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingen, blanda och ställ i kylen i 30 min.
- Grilla.
Sallader
- Avacadoröra: Mosa avacado och ädelost. Blanda. Smaka av med salt och peppar.
- Jordgubbssallad: Skiva jordgubbar och tomater. Blanda. Lägg på tomater.
- Melonsallad: Skär melonen i tärningar. Hacka schlottenlök. Blanda med citron. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis och sallader.