Frostigt supersöt och festligt god tårta med smak av polkagris och choklad. En härlig avslutning tillsammans med kaffe. Och frågan känns motiverad: När använde du marshmallowfluff senast?
Ingredienser
Pajdeg
- 20 småkakor med smak av choklad
- 2 msk kakao
- 25 g smält smör eller margarin
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk marshmallowfluff
- några droppar pepparmyntsolja
- Några droppar röd karamellfärg
- 1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås
- 125 g mörk choklad
- 75 g smör
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 dl sirap
- 1 nypa salt
- 0.5 dl vatten
Gör så här
- Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
- Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
- Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
- Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
- Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
- Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
- Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
- Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
- Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
- Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
- Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
- Servera såsen varm eller kall till pajen.