Hanna åt ofta Fondue under hennes studieår i Kanada. Här är några recept för en lyckad Kanadensisk Fondue med Kinesisk inspiration. Exakt vad Kanadensarna ser som Kinsesiskt var inte helt klart, med det ger väl en lite spänning till namnet.
Ingredienser
Fondeu
- 1 Gul lök
- 1 Förpackning fransk löksoppa
- 1l Vatten
- 1 msk Buljong
Att koka i Fondeu’n
- Lövbiff skuren i bitar
- Broccoli
- Blomkål
- Champinjoner
- Ostkuber
Såser till Fondeu’n
Tomatmajonässås
- 2 dl Majonäs
- 1/2 dl Ketchup
Paprikasås
- 2dl Gräddfil
- 1 msk Tomatpuré
- 1 msk Paprikapulver
- Cayennepeppar eller Tabasco
- Salt
Vitlöksås
- 2 dl Creme Fraiche
- 1 dl Majonäs
- 1 pressad Vitlöksklyfta
- Salt
Sallad
- Isbergssallad
- Vispgrädde
- Salt
Gör så här
- Koka lökbuljongen till fondeun. Mät upp vatten till löksoppen. Hacka löken och lägg i vattnet. Tillsätt buljong. Låt löken mjuk i c:a 30 min. Blanda i soppulvret och låt soppan koka ytterligare 15 min.
- Blanda såserna och ställ i kylen
- Skär salladen grovt, häll över vispgrädde, salta, blanda.
- Skär kött, ost och grönsaker i mindre bitar som kokar på några minuter.
- Häll upp buljongen i fondeu-grytan. Tänd brännaren osv…
- Servera med sallad, grönsaker, såser, baguetter, och vitlökspasta el potatis i ugn
- …Och så skall det vara Red Champagne (tycker Hanna)